((السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین وعلی الارواح التی حلت بفنائک))
پیام های عاشورا
پیامهای اعتقادی:
توحید در اعتقاد و عمل : خداباوری ،عقیده به خدایی که وعدهایش تخلف ناپذیرست ودر همه حال ناظر بر اعمال انسانهاست
رسالت پیامبر: عقیده به نبوت پیامبر اکرم- امامت ، محوریکدست ماندن و عامل انسجام ملت است .
شفاعت: شفاعت با اذن خداست ومعصومین ازکسی شفاعت می کنندکه هم خدا اذن می دهد و هم افراد استحقاق شفاعت را داشته
باشند.
بدعت ستیزی: امام حسین (ع) به عنوان مصداقی از عمل به این تکلیف الهی به دفاع ازحریم دین پرداخت .
پیام های اخلاقی :
تکریم انسان : در جبهه حق مومن ارزش و کرامت داردوانسانها به لحاظ ایمانشان مورد تکریم اندمعیارهم تقوا وایمان وتعهداست
جهاد نفس: برتر از جهاد با دشمن بیرونی مبارزه با نفس وکنترل خشم و فدا کردن خواسته های خویش در راه خواسته خداست .
صبر و استقامت: برای اینکه مصیبتهای وارده ودشواریهاانسان را ازپای درنیاوردبایدصبور بوداین دعوت دین درهمه مراحل است. غیرت : غیرت نشانه ی ارزشمندی شخصیت یک انسان محسوب می شود.خداوند بندگان غیرتمندخویش رادوست می دارد.
پیام های زندگی حقیقی :
زندگی صحنه آزمون:با گفتن اینکه ایمان آوردیم رها نمی شوندبلکه بایدآزموده شوندبوسیله سختیهاوگذشت ازعزیزترین
شرافت شهادت:کسانی هستندکه درک متعالی تراز فلسفه حیات وکسب مقام شهیدان در راه خدا دارند حاضرندجان خود را فداکنند پیروزی و شکست:آنان که زندگی را همراه با عقیده پاک و درست می گذرانند و در راه عقیده فداکاری نشان می دهند
دنیا خواب است وآخرت بیداری :امام حسین (ع) تلخ وشیرین دنیا را خواب، و بیداری حقیقی را در آخرت می داند.
پیام های عرفانی :
عشق به خدا :عشق به کمال مطلق ومعبودحقیقی -خدای متعال است پیشوایان الهی این عشق را دربالاترین درجه اش داشتند.
رضا و تسلیم :ازمراحل بالای عرفان وتوحید،رضا است که نشان دهنده ی اوج محبت و دلدادگی به خداوند است و هم نشانه اخلاص و کمال .
اخلاص:گوهر کم یاب وگرانبهای اخلاص پیام دیگر عاشوراست اخلاص در نیت ،در محبت ودوستی ورفتن در عزاداری مداحی و گریستن
یاد خدا:یادیک مرتبه بلندعرفانی است،که در تنهاترین حالات هم خدا را از یاد نبرند زنده بودن چراغ یاد خدا در دل سبب پیشگیری ازگناه است
پیام های تاریخی:
عبرت آموزی :امام حسین(ع)حرکت تاریخی خویش را در عاشورا برای مردم الگو و اسوه معرفی وحادثه کربلا یکی از منابع انگیزه آفرینی و الهام گیری است
انجام تکلیف:همواره برای رسیدن به مصالح و جلوگیری از مفاسد است اگر افراد به تکلیف خویش عمل کنندجامعه رو به پاکی و تکامل معنوی خواهد رفت.
عزت باطل ستیزان:کسانیکه با ستم وباطل پیکار کنندگرچه درظاهرشکست هم بخورندغلبه واقعی با آنان است حماسه باطل ستیزان پیوسته زنده و تاثیر گزاراست.
پیام های سیاسی:
ولایت و رهبری:عقیده به ولایت ،انسان را در خط رهبری قرارمی دهد،اگرعشق می ورزدبه ولی صالح است اگر اطاعت و تسلیم داردنسبت به اوست.
امر به معروف ونهی ازمنکر:قیام بر ضدحکومت ستم وتلاش برای اصلاح جامعه وتشکیل حکومتی براساس حق وقران ازمصادیق امر به معروف ونهی از منکرات
تدبیر و برنامه ریزی:قیام عاشورایک نهضت با برنامه بود نه یک شورش بی هدف برای لحظه لحظه تدبیر شده بوداز آغازحرکت از مدینه تا بازگشت به مدینه .
پیام رسانی :گاهی عملی در برهه ای از زمان در هاله ای از ابهام باقی می ماندباروشنگری اذهان عمومی جلوی تحریفهاوکتمانهاگرفته می شود.
حضورسیاسی زنان درجامعه:زنان بنابه تعهددینی ومسلمانی خویش موظفنداز رهبری حق دفاع کنندوازحکومت باطل انتقادودرصحنه حضورداشته
باشند.
پیام به بانوان :
نماز:پیام اقامه نمازتربیت نسلی نماز خوان و خدا دوست و اهل عرفان است چنانکه در زیارتنامه می خوانیم :اشهد انک قد اقمت الصلاه
حجاب و عفاف:ازجلوه های بارزحضور زنان درحماسه عاشورا تعهدوپایبندی آنان به حرمت هاومراعات مسائل حجاب است.پیامی که عاشورا به زنان جهان داد.
شهید پروری :پیام عاشورا به بانوان پشتیبانی ازمبارزه شهیدان،تربیت نسلی شهادت طلب،تبلیغ اهداف شهیدان وصبر بر شهادت عزیزان است.